Quan jo tenia conc anys em vaig matar. (llibre)

La història d’un nen de vuit anys que és ingressat en un centre psiquiàtric per tractar de reconduir la seva conducta després d’un incident amb una companya de classe. El nen és un nen com qualsevol altre, un nen que quan tenia cinc anys i després de veure les notícies a la televisió, s’amaga a la seva habitació i es dispara un tret al cap amb una imaginaria pistola. Es mata. No li agrada el món en que viu, un món fred i mancat d’amor i respecte, un món del qual no vol formar part.
Reclòs en el centre, es trobarà amb un sistema que el vol reconduir i que el vol educar per retornar-lo al món dels adults, però en cap moment intentaran entendre’l ni conèixer la veritat del que va passar amb la seva companya de classe, una noia que, com ell, tampoc es troba a gust en aquest món, un mon que tampoc entén i que intenta viure’l tal i com a ella li agrada.
Un llibre per reflexionar i pair, un llibre que sembla talment escrit per un nen, un llibre que ens transmet els sentiments d’un nen i una nena mancats de ben petits d’amor i comprensió, uns valors que busquen, com qualsevol nen, però que no troben en una societat americana que encara pensa que amb una hamburguesa es resolen els problemes.