Casi genial. (llibre)

Pelegrinatge d’un jove de disset anys en busca del seu pare a través d’Amèrica. El protagonista és fill de mare soltera, una mare amb problemes psíquics, viu en una autocaravana en un barri marginal i subsisteix estudiant i treballant de cambrer mentre la seva mare viu de la pensió d’un ex marit i canvia de parella com qui canvia de mòbil.
Ingressen a la mare en una clínica després d’una crisi, i en una de les visites, el fill veu una noia de la seva edat en una habitació. Amb l’excusa de veure la mare el jove visita la noia amb la que acaba fent una bona amistat, però un dia, quan va a veure sa mare, es troba que aquesta no és al llit, és al terra envoltada de pastilles. Ha mirat de suïcidar-se. Una carta adreçada al fill i una confessió sobre el seu pare: és fill fruit d’una inseminació experimental que mirava de proveir el món de grans genis. El seu pare és un geni i ara fa uns anys es va prestar a la voluntat d’un metge per crear una nova elit.
Commogut per la notícia i sense res a perdre, emprendrà un llarg viatge per tot Amèrica en busca del seu pare. En el viatge l’acompanyarà la jove de l’hospital a la que ajudarà a escapar i el seu únic amic, un friki del món dels jocs d’ordinador.
El viatge els unirà i a mida que passin els quilòmetres els anirà descobrint a si mateixos, fins i tot viuran moments de glòria, cadascun el seu, però en definitiva moments clau per a les seves vides. I, finalment, trobaran el pare, però la cosa no sortirà com esperaven i tornaran al poble del qual havien sortit amb l’únic consol d’haver passat uns mesos junts en un viatge inoblidable.