El petó més petit. (llibre)

Entendridora obra de Malzieu que, novament, commou amb un conte que amaga els sentiments més purs i innocents d’un jove inventor que una nit qualsevol a la sortida d’una festa fa un petó a una noia, la noia més maca del món, però tal com li fa el petó la noia desapareix.
Per trobar-la no dubtarà a contractar un vell investigador que te com a ajudant un perspicaç i vell lloro que a través de les olors és capaç de seguir pistes i que te la capacitat d’imitar els més íntims  i sorprenents sons. La cerca serà intensa i de vegades frustrant, però els savis consells del vell investigador, un reconegut amant de velles estrelles, i la inestimable i desinteressada ajuda d’una jove farmacèutica enamorada en secret del jove inventor que l’animarà a persistir en la seva recerca, farà que finalment l’amor guanyi i la jove del petó aparegui encara que per tornar a desaparèixer, perquè l’amor la fa fer-se invisible.
Els dos joves viuran junts una intensa història d’amor, una història d’amor entre el jove inventor i una noia invisible, una noia que és com un somni a la que ningú pot veure però que és allà. Però poc a poc l’amor de tan invisible s’afeblirà fins que un dia s’acabi fent visible.
Tots els contes de Malzieu són màgics, tots amaguen grans dosi de sentiment i emotivitat, però potser sigui aquest el que més emociona, potser ho sigui per ser l’últim i el més vívid, però sigui com sigui, és un llibre per a tenir ben guardadet per a quan el cor necessiti una dosi de vitamines que el faci revifar.