Tom, petit, Tom, petitó Tom. (llibre)

Entranyable història del petit Tom, un nen d’onze anys que viu en una caravana amb la seva mare de vint-i-cinc anys, una mare peculiar acomplexada per les dimensions dels seus pits i que estalvia per a poder operar-se i reduir la talla dels seus sostenidors i, qui sap, si així trobar a algú que l’estimi per ser com és i no per la seva pitrera. El petit Tom abasteix la unitat familiar d’aliment entrant a l’hort dels veïns a qui dissimuladament agafa verdures sota l’atenta mirada d’un gat amb tres potes que sembla vigilar-lo. A casa dels veïns també va alguna nit a mirar la televisió des d’una finestra.
Un dia, mentre busca algun altre hort del que abastir-se, troba una dona gran que demana auxili caiguda entre les verdures del seu humil hort. La Madeleine. L’ajudarà i avisarà els Bombers que se l’enduran a l’hospital mentre el petit Tom es farà càrrec de la casa de la vella i del gos i gat que, més vells encara que la Madeleine, es passen el dia tancats a casa.
Van apareixent personatges, tots ells amb una important manca emotiva, que es van unint per configurar una bonica i modesta història de personatges peculiars que, malgrat un final més que previsible, no deixa d’estremir.