Billie. (llibre)



Anna Gavalda ha tornat amb una obra d’amor i sentiments, com totes les seves obres, amor entre persones solitàries i marginals. Dues persones que es coneixen de ben petites i que tenen una curiosa i envejable relació. Ara, després d’un accident, jeuen els dos al mig del camp, ell en estat comatós i ella ferida. Ella no el pot ajudar i demana ajuda a una estrella, la seva estrella, l’estrella de tots dos, i mentre espera l’ajuda, li explica fil per randa la seva història, la història del Franck i la Billie, de la Billie i el Franck. Una història que comença a l’escola primària com tantes i tantes històries, amb unes innocents mirades.
La gran oportunitat d’unir les seves mirades arribarà durant la representació de l’obra de teatre de l’escola que els acabarà unint per sempre, fent néixer entre aquells dos nens marginals i marginats una amistat que els farà inseparables malgrat els camins oposats que més endavant emprenguin però que els acabarà unint definitivament una freda nit d’hivern quan, amb el testimoni silenciós de la seva estrella, descobreixin que les seves vides no són més que una i que no poden viure l’un sense l’altre.
Emotiva, una vegada més, obra que torna a obrir els cors dels protagonistes i dels propis lectors. Una obra que va als substancial del que vol explicar sense recrear-se en detalls que no farien més que entorpir la realitat del missatge que se’ns vol explicar fugir del morbo dels que molts autors ens tenen acostumats. En definitiva, un regal per al cor, un regal oportú en un moment oportú.