Les hores llunyanes. (llibre)

Una carta extraviada desperta tot un reguitzell de records per a una dona que, sent una nena, durant la segona guerra mundial va haver de deixar la seva Londres natal i la seva família per refugiar-se en un castell habitat per tres germanes autènticament victorianes, solteres compulsives i filles d’un misteriós escriptor amb més d’una història tèrbola que amagar, que l’acollen. El castell és el castell de Milderhurst.
La filla d’aquesta dona, l’Edie, editora, recupera els records de la seva mare a través de la mateixa carta i d’un vell conte infantil que parla de la mística figura de l’home de fang. L’escriptor d’aquell llibre és el pare de les tres germanes de Milderhurst.
La curiositat i les ganes de saber més coses de la mare amb la que manté una relació freda i distant porten l’Edie al castell, i una vegada allà s’endinsa irremeiablement en la vida del castell i de les seves habitants amb els seus secrets i tot allò que s’amaga d’ençà aquelles hores llunyanes que semblaven oblidades. Dia a dia es desvetllen noves intrigues i records, tant dels anys passats per la mare al castell com de les pròpies germanes.
Una narrativa quasi bé perfecta amb un estil propi i encisador es conjuguen en aquest llibre que captiva des de les primeres pàgines i fa que les hores passin i passin sense ni adonar-se i que, malgrat les més de sis-centes pàgines, es converteixi en un llibre de lectura ràpida i totalment absorbent amb un final poc esperar però summament brillant.