L'amic andalús. (llibre)

La Sophie és una infermera de mitjana edat, vídua i amb un fill adolescent i una vida normal. A l’hospital li agrada preocupar-se pels seus pacients i amb un d’ells, l’Hector, un home de mitjana edat d’origen hispà s’inicia una relació que anirà més enllà de l’hospital. Es veuran fora, soparan junts i poc a poc ell li mostrarà els seus sentiments.
Paral·lelament, l’Hector continua amb la seva vida, una vida obscura sobretot en lo professional on tot va més enllà de la seva feina d’editor amb entramats internacionals de tràfic d’armes i drogues. Però l’Hector està sota vigilància policial i sota pressió d’un grup mafiós que el vol sotmetre.
I tot d’una la Sophie es veurà al mig de tota una trama policial i mafiosa. La policia la voldrà utilitzar i farà servir tots els mitjans per a aconseguir-ho mentre l’aparició d’un vell amic de joventut també involucrat en negocis poc lícits, serà una mena de punt neutral entre totes les trames que convergeixen en un sentiment d’amor cap a la Sophie, tant de l’Hector, com del vell amic, com d’un policia solitari que s’obsessionarà amb ella.
És tracta d’una novel·la sofisticada, ben tramada dins la complexitat i amb un punt de denúncia contra l’estament policial prou interessant. Amb moments d’intensa violència i potser mancada de moments de més intimitat. La comparació amb la saga Millenium i la sèrie Los Soprano potser és exagerada i no és tant una obra a mig camí entre les dues sinó més aviat un complement que en cap moment fa recordar-les, ni pel contingut ni pels personatges.