El pescador de demonios. (llibre)

Déu està en plena fase creativa a l’Edèn, són molts els animals que ja volten per ell, entre ells un humà, Adan, que no para de fer la vida impossible a déu i a la resta d’éssers amb la seva arrogància. Per a treure-se’l de sobre, déu crearà a Eva, una dona que enamorarà i encisarà a tota la creació menys a Adan, fins i tot als àngels bons i als àngels dolents, els dimonis, que de la ma de Satanàs es veuran relegats a viure a l’infern després d’un pacte entre aquest i déu.
La humanitat seguirà el seu curs, passaran els segles i es completarà la creació tant celestial com infernal fins que a les acaballes del segle XX una gran catàstrofe acabarà amb el planeta Terra i amb el cel: l’anunciat i bíblic Apocalipsi és a punt d’esclatar i per a evitar-ho Sant Pere decideix anar a veure Satanàs a l’infern per a pactar amb ell la no execució de l’Apocalipsi. Per a tan àrdua missió anirà acompanyat del mític guerrer Sant Jordi.
Un llibre per a entendre la Bíblia i el que en ella s’explica, sobretot la part de la Creació, que amb aquest llibre es fa més amena i divertida i no tan violenta. Menció a part pel que fa a l’Apocalipsi, explicat i resumit de manera intel·ligent i no menys amena i divertida on els personatges guanyen protagonisme i simpaties fins el punt de convertir-se en autèntics herois.
Si bé és pot pensar en un llibre poc cristià, crec que és del tot accessible per a qualsevol tipus de sensibilitat religiosa, un llibre que desmitifica certs dogmes i que humanitza d’una manera genial a Satanàs i que posa en el seu lloc algun personatge com ara Sant Pere que reivindica en certa manera el seu testament apòcrif.